Smile makeover

Formål

At ændre dit smil.

Redigér Slet

Behandlingstid

Afhænger af behandlingen.

Redigér Slet

Behandlere

Kosmetiske tandlæger.

Redigér Slet

Pris

Afhænger af behandlingen. Prisen kan være fra 3.000 kr. for en lille ændring til 3.-400.000 kr. for fuld genopbygning af smilet og kæberne.

Redigér Slet

Tilskudsberettiget

Afhænger af behandlingen.

Redigér Slet

En "smile makeover" involverer et eller flere kosmetiske tiltag, som skal give dig et pænere smil. En smile makeover kan vedrøre både et dentalt aspekt (tænder) og et kosmetisk aspekt (plastikkirurgi, botox mv.). Formålet med en smile makeover er at ændre æstetikken, så du får et pænere smil.

En smile makeover er en meget individuelt tilpasset behandling. Det betyder, at en smile makeover for én person kan have en helt anden effekt på en anden persons udseende. Mange ønsker blot en simpel ændring som udskiftning af en sølvfyldning eller tandblegning, så smilet bliver pænere. Nogle kan ønske det perfekte, hvide Hollywood-smil, mens andre kan ønske et smil magen til en berømthed. Uanset hvad er princippet i en smile makeover at skabe et mere æstetisk smil.

Redigér Slet

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at ændre dit smil. Det kan skyldes:

  • Utilfredshed med dit smil.
  • At du ønsker at ændre farve, form eller længde på dine tænder.
  • At du ønsker at ændre udseendet af dit tandkød i forhold til tænderne og læberne (tandkødskorrektion).

 

Utilfredsheden med sit smil skyldes ofte forskellige faktorer, og derfor er løsningen og behandlingsmetoden individuel. Spørg din tandlæge om, hvordan du specifikt kan få hjælp til at ændre dit smil med kosmetisk tandpleje. Ofte drejer ændringer i dit smil sig om følgende:
 

Skæve tænder eller mellemrum mellem tænderne
Skæve tænder og tandmellemrum kan minimeres for at gøre dit smil mere ensartet. Ofte vil tænderne blive rettet med aftagelige bøjler som Inman AlignerInvisalign, ClearSmile Aligner eller ved hjælp af faste bøjler. En anden løsning er behandling med kroner eller facader fremstillet i porcelæn. I dette tilfælde skal dine tænder præpareres, inden porcelænskroner eller -facader kan påsættes, og derved vil en del af din sunde tandsubstans mistes.
 

Knækkede tænder
En knækket tand kan repareres, dog vil omfanget af behandlingen afhænge af skaden på tanden. Behandlingsmuligheder vil ofte være en plastopbygning, porcelænsfacader eller porcelænskroner.
 

Manglende tænder
Manglende tænder kan forårsage funktionelle og kosmetiske problemer. Ved manglende tænder vil behandlingen ofte omfatte implantater, broer eller proteser. Hvis de gamle restaureringer er misfarvede, vil en smile makeover ofte indebære en udskiftning af de gamle.
 

Tandkødskorrektion
Hvis du har et meget synligt tandkød, når du smiler (tandkødssmil), kan dette behandles ved hjælp af en kirurgisk operation: Tandkødskorrektion. Det kan også ændres ved hjælp af en laserbehandling. Laserbehandling har efterhånden erstattet elektrokauteren (et elapparat, der kan brænde ved hjælp af en glødetråd). Laseren udsender lys af en bestemt frekvens, som gør, at lyset kan varme og brænde.
 

Tandblegning
Hvis du er utilfreds med farven på dine tænder, kan du blive behandlet med en omhyggelig tandrensning og polering efterfulgt af en professionel tandblegning. En tandblegning vil blege misfarvede tænder.
 

Botox
Hvis du har dybe smilerynker eller læber, der har mistet fylde, kan dette ændres ved hjælp af dermal filler- (restylane) og Botox-behandlinger.

 

Det endelige resultat af en smile makeover giver et smil, som du ofte selv har bestemt. Det drejer sig ofte om et lige, hvidt og perfekt afstemt smil. De fleste er glade for deres nye smil.

Redigér Slet

Prisen på en smile makeover afhænger af flere forskellige faktorer som:

  • Dén behandling, der kræves.
  • Den kosmetiske tandlæges uddannelse.
  • Klinikken, hvor behandlingen udføres.
  • Kvaliteten af de materialer, der anvendes til det nye smil.

Et nyt smil kan således koste fra 3.000 kr. for en simpel ændring og op til 3-400.000 kr. for en komplet genopbygning af dit smil og dets funktion.

Redigér Slet