Skift af tandlæge

Du kan sagtens skifte tandlæge, hvis du ønsker at benytte en ny tandlæge. Der kan være forskellige årsager til skiftet f.eks. flytning, at tandlægen går på pension, utilfredshed eller dårlig kemi med tandlægen. Uanset årsagen til ønsket om tandlægeskift har du frit valg af tandlæge. Du er således ikke bundet til en bestemt by eller landsdel.

Redigér Slet

Hvis du ønsker at skifte tandlæge, skal du blot kontakte den nye tandlæge, du ønsker at benytte i fremtiden. Du kan med fordel finde en ny tandlæge her.

Det er dog en god idé at henvende dig til din nuværende tandlæge, inden du træffer beslutningen, for at se om I kan løse problemet sammen. Det vil tage tid for din nye tandlæge at lære dig og dine tænder at kende på samme måde, som din nuværende tandlæge gør.

Redigér Slet

Alle autoriserede tandlæger har pligt til at føre journal over deres patienter. Ved tandlægeskift indhenter din nye tandlæge din journal og røntgenbilleder fra din gamle tandlæge. Du skal blot give tilladelse (ofte skriftligt) til, at din gamle tandlæge må overføre journalen til den nye tandlæge. Ifølge lovgivningen har tandlægen pligt til at opbevare journalen i 10 år fra den sidste optegnelse i journalen.

Redigér Slet

Ofte er det nødvendigt for den nye tandlæge at undersøge dine tænder og mund, selvom han/hun har fået din journal med røntgenbilleder og beskrivelser af dine behandlinger.

Du skal være opmærksom på, at det kan tage tid for din nye tandlæge at lære dig og dine tænder at kende. Derfor kan der også være forskellige ulemper ved at skifte tandlæge. Hvis du lider af tandlægeskræk, kan det have flere konsekvenser at skifte tandlæge, hvis du i forvejen er glad for din tandlæge. Ved tandlægeskræk er det vigtigt, at du kommer ind i et stabilt forløb og føler, at du er i trygge rammer.

En tandlæge, som har en god kemi med én patient, passer ikke nødvendigvis optimalt til en anden patient. Det er meget individuelt og afhænger af forventninger, behov og kriterier. 

Hvis ikke du føler dig i trygge hænder hos din nuværende tandlæge, kan du altid skifte tandlæge. Du kan finde en ny tandlæge her.
 

Redigér Slet