Sections 10

Titel: 
Hvad er ultralyd?
Indhold: 

Ultralydsinstrumenter bruger vand under tryk og højfrekvente svingninger (ultralyd). Ultralydsinstrumenter bruger disse vibrationer til at løsne tandsten. Instrumentet sprayer en kold tåge/damp af vand, så bakterierne bliver vasket væk. Der findes flere forskellige typer af ultralydsinstrumenter, men alle omdanner vekselstrøm til ultralyd.

Når du skal have renset dine tænder, starter din tandplejer eller tandlæge ofte med at anvende ultralyd. Efterfølgende anvendes håndinstrumenter til at fjerne det sidste tandsten og glatte overfladerne. Normalt laver instrumentet en høj vibrerende lyd. Lyden bliver forstærket inde i dit hoved, og derfor kan lyden synes højere, end den egentligt er. Der er derfor ingen grund til bekymring, når du ligger i tandlægestolen.

Ultralydsinstrumentet er ikke et skarpt instrument, da ultralydsfrekvensen blot skal løsne tandstenen, og der bruges vand til afkøling. Hvis du oplever, at det kilder eller gør ondt, skal du sige det til din tandplejer eller tandlæge, så de kan justere ultralydsinstrumentet. 

Fremhæv: