Sections 3

Titel: 
Hvad er en udvidet tandrensning?
Indhold: 

Ved en udvidet tandrensning fjernes plak, tandsten og misfarvninger på kroner, restaureringer og tændernes rødder med pocher på mere end 4-5 mm. En udvidet tandrensning foretages, når du har tandsten under tandkødskanten. Ofte vil symptomerne være tandkødsbetændelse eller parodontose, hvor et par af tænderne har mistet mere end 2 mm i fæstet, og pochedybden er på mere end 4-5 mm med betændelse. Det er umuligt at fjerne tandsten under tandkødsranden med en almindelig tandrensning, da tandstenen ikke umiddelbart kan ses. Derfor er det nødvendigt at foretage en udvidet tandrensning, så du opretholder sunde forhold omkring tænderne.

I mere alvorlige tilfælde af parodontose kan det være nødvendigt at lave ekstra tandrodsrensning, hvor også dine tandkødslommer bliver renset grundigt. Det drejer sig ofte om lommer på 5-6 mm mellem tandkødet og tanden. Du vil ofte blive lokalbedøvet under behandlingen. Typisk skal du have renset tandkødslommerne flere gange for at sikre, at alt er blevet fjernet.

Typisk bliver tandkødslommerne renset ved hjælp af ultralyd eller håndinstrumenter. I tilfælde af dybe lommer kan det være nødvendigt at foretage et mindre, ufarligt og operativt indgreb for at rense tænderne grundigt. I så fald lægges et snit i tandkødet, så roden kan rensen, og betændelsen kan fjernes. Derefter bliver dit tandkød syet sammen. Denne behandling sikrer, at al tandsten og betændelse bliver fjernet, så tandkødet kan hele og blive så rask som muligt. Det er nødvendigt at rense tænderne og fjerne betændelse for at forebygge tandkødssygdomme.

Når al tandstenen er blevet renset væk, vil din tandplejer eller tandlæge pudse dine tænder, så du får en flot og glat overflade. Dette medfører, at bakterier har svært ved at sætte sig fast på dine tænder. Du kan læse mere om polering her.

Fremhæv: