Sections 6

Titel: 
Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?
Indhold: 

De fleste patienter, som lider af tandlægeskræk, undgår regelmæssige besøg, undersøgelser og behandlinger. Dette resulterer i dårlig mundhygiejne, dårlig ånde og tandproblemer. Hvis ikke eventuelle problemer og sygdomme bliver forebygget eller forhindret, kan det få store konsekvenser for din sundhed – både fysisk og psykisk. Tandlægebesøg er nødvendige for, at du kan opretholde en optimal mundhygiejne. Ofte føler patienter en skam over den dårlige tilstand i munden og angsten, hvilket afholder dem fra at gå til tandlægen.

Hvis du oplever dette, bør du kontakte en tandlæge, som interesserer sig for din tandlægeskræk og er specialist. De fleste tandlæger er vant til personer, der er nervøse eller bange for tandlægebesøget, og de vil derfor tage ekstra hensyn til dig. Det er vigtigt, at du finder en tandlæge, som du kan tale med om din situation og opbygge et tillidsbånd til. Sammen finder I en fremtidig løsning på, hvordan nervøsiteten og angsten skal håndteres både før, under og efter besøget. Du kan finde en tandlæge med interesse i tandlægeskræk ved at afkrydse kompetencen her.

Hvis du undgår tandlægen af økonomiske årsager, er der også hjælp at hente. De fleste klinikker tilbyder finansieringsmuligheder, og ellers kan der som regel optages lån i banken. Du kan læse mere om finansiering af behandlinger her.

Fremhæv: