Sections 4

Titel: 
Hvilken garanti kan jeg forvente på kroner?
Indhold: 

Tandlægerne tilbyder forskellige garantier, så det vil være fornuftigt at indhente dem, inden du accepterer din behandling. Nedenfor kan du læse om de forskellige slags kroner og den forventede holdbarhed.

Guldkrone og indlæg

  • Kroner og indlæg af guld har i flere generationer været anset for det mest holdbare fyldningsmateriale i tænderne. Dette er stadig gældende, hvis behandleren har fremstillet det efter forskrifterne, og patienten sørger for at have en optimal mundhygiejne. Guldet kan blive slidt, så der ”går hul” i kronen eller i kanterne af indlægget. Hvis dette er tilfældet, skal det skiftes.

Metalkeramikkrone

  • Metalkeramikkronen er fremstillet af ædelmetal (inderst) og porcelæn (udenpå). Det er en holdbar løsning, dog er porcelæn/metal-bindingen det svage led og kan være årsagen til, at kronen ikke holder kosmetisk under kraftig belastning. Bliver porcelænet udsat for markant slid, kan metallet blive synligt. Kronen må derfor skiftes af kosmetiske årsager.

Fuldkeramisk krone og indlæg

  • Kroner og indlæg fremstillet i ren porcelæn har vundet mere og mere indpas i tandbehandling. Det skyldes porcelænets kosmetiske egenskaber, dog må der påregnes kortere holdbarhed grundet mindre trækstyrke.
Fremhæv: