Sections 3

Titel: 
Hvilke forskellige frembrud af visdomstænder kan jeg blive udsat for?
Indhold: 

Der findes forskellige typer af frembrud:

  1. Fuldt frembrud: Nogle oplever, at alle visdomstænderne frembryder i tandsættet. De 4 tænder vil derfor være fuldt frembrudt bag de bagerste kindtænder.
  2. Delvist frembrud i munden: Andre oplever kun at få et par af visdomstænderne synlige i munden, enten som helt eller delvist frembrudte (se billede).
  3. Ingen frembrud i munden: Nogle visdomstænder bryder aldrig frem. Et manglende frembrud af visdomstænder skyldes ofte, at der er utilstrækkelig plads, eller visdomstænderne har en forkert indlejring i kæben. Hvis ikke der opleves gener, er det ikke nødvendigt at gøre noget ved situationen.
  4. Aplasi (manglende anlæg): Visdomstænderne mangler at blive anlagt og kan derfor heller ikke komme frem. En visdomstand er en af de almindeligste tænder at mangle.

Selve visdomstændernes frembrud varierer fra person til person, da vi alle har individuelle tandsæt og kæberelationer. Ved hjælp af et røntgenbillede taget hos tandlægen, kan du se, hvorvidt der er frembrud, anlæg eller ingen af delene. Hvis dine visdomstænder er helt eller delvist frembrudte, er det vigtigt at opretholde en god mundhygiejne. Du skal sørge for at være ekstra omhyggelig med tandbørstningen, så der undgås ophobning af bakterier i tandkødslommen omkring tanden og dermed undgå yderligere tandsygdomme. Du kan læse mere om god mundhygiejne her.

Fremhæv: